top of page
bekkenbodemtherapie Movit

UW SPECIALIST IN BEKKENBODEMTHERAPIE

Volledig behandelplan en deskundige begeleiding

Bekkenbodemtherapie wordt ook wel eens pelvische reëducatie genoemd. Dat is een specifieke behandeling voor een hele reeks klachten die rechtstreeks te maken heeft met de bekkenbodem. Die klachten komen voor bij kinderen, vrouwen en mannen.

Movit bekkenbodem
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram movit.pelvic.health

Veel voorkomende aandoeningen

De aandoeningen waarvoor bekkenbodemtherapie aangewezen is, zijn vrij uiteenlopend en gaan van een plotse plasdrang tot bekkenbodemklachten na een zwangerschap. Ook urineverlies bij inspanningen zoals hoesten of niezen kan worden aangepakt met bekkenbodemtherapie. Maar ook pijn tijdens het vrijen of aanhoudende pijn door verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen maakt bekkenbodemtherapie soms noodzakelijk. Verder houden we ons ook bezig met preoperatieve behandelingen voor radicale prostatectomie en voor abdominale chirurgie. Ook postoperatieve klachten na een prostatectomie of hysterectomie behandelen we met bekkenbodemtherapie.

Hoe verloopt bekkenbodemtherapie?

In de eerste sessie bij Movit neemt de kinesitherapeut uitgebreid de tijd om naar u te luisteren tijdens een intakegesprek. Hij bundelt zo uw klachten en probeert een maximale hoeveelheid informatie te verkrijgen. Daarom verloopt de eerste sessie vooral informatief, met als doel om u volledige informatie te geven over de behandeling.

Daarna volgt een onderzoek van de bekkenbodem.

Eerst is het nog een eerder oppervlakkige consultatie die later indien nodig ook inwendig kan gebeuren. Nadat alle informatie duidelijk is, stelt de kinesitherapeut een behandelplan op waarbij we via een ruim aanbod aan oefeningen en behandelingen het probleem met uw bekkenbodemspieren gericht aanpakken.

 

Belangrijk om te weten: in elke stap van de behandeling staan discretie en vertrouwen centraal.

3.jpg
  • Instagram
  • Facebook

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over bekkenbodemtherapie bij kinepraktijk Movit in Herentals?
Neem dan snel contact met ons op voor alle informatie

Logo Movit
bottom of page